Werkloze Strupar solliciteert:: "Nog twee jaar op niveau"

Print
Stijn Vreven, die twee weken geleden een overeenkomst bereikte met het Duitse FC Kaiserlautern, was de eerste Euro-Limburger, die dit seizoen een nieuwe club vond. Heelwat van zijn Limburgse collega’s zijn einde contract.
 
Uit een kleine rondvraag blijkt wel dat het merendeel snel een nieuwe club hoopt te vinden. Branko Strupar, die dit seizoen bij Derby County wegens een zware operatie nauwelijks aan spelen toekwam, is onlangs teruggekeerd naar Kroatië.
 
“Ik heb in Derby vorige week afscheid genomen van mijn collega’s,” zo legt de ex-Rode Duivel uit. “Zoals je weet was ik er einde contract. Net nu ik opnieuw bij de groep mocht aanpikken, is de competitie ginder afgelopen. Ik hou me nu wat bezig met tennissen. Neen, een club heb ik nog niet. Ik laat op dit ogenblik alles een beetje op me afkomen. Ik weet dat ik nog zeker twee seizoenen op niveau meekan. Indien er geen ernstige aanbieding komt, is de kans groot dat ik bij een Kroatische club aan de slag ga.”
 
Ook voor Kurt Van de Paar zit het avontuur erop bij FC Twente. AA Gent en ADO Den Haag zijn de clubs, die voorlopig het meeste interesse betonen. “Financieel en sportief was ik ook uitgekeken op FC Twente,”weet Van de Paar.
 
“Na een schorsing twee maanden geleden kwam ik niet meer verder dan enkele invalbeurten. De kans is groot dat ik aan de slag ga bij ADO Den Haag, dat zopas kampioen werd in de eerste divisie én met een nieuw stadion boordevol ambitie zit. Zij bieden mij een contract voor twee of drie seizoenen, zelf te kiezen. Toch wil ik nog niet meteen kiezen. Wie weet is er binnenkort nog een andere gegadigde.”
 
Ook Peter Van Houdt onderhandelt nog met zijn club, Borussia Mönchengladbach, dat nog strijd levert voor het behoud in de Bundesliga, voor een contractverlenging.
Nu in het nieuws