Anthony Obodai: "Ik wil op ‘t Kiel blijven"

Print
Tegen Bergen boekte Germinal Beerschot de ruimste thuisoverwinning van het seizoen. Het wedstrijdverloop zat de ploeg van Franky Van der Elst wel mee,maar opvallend was vooral dat de trainer voor het eerst dit seizoen de jongeren Prince Asubonteng, Mohamed Messouidi en Kenny Thompson een echte kans gaf.
 
Anthony Obodai zorgde kort voor rust op aangeven van Prince voor de belangrijke openingstreffer.Aan de rust mocht Mohamed Messoudi opdraven. Op zijn aangeven stopte doelman Iannacone Prince, die op weg leek naar een doelpunt, foutief af. Strafschop en een 2-0 voorsprong via Mokoena waren het gevolg.
 
Toen Bergen met iets minder dan een kwartier te spelen ook nog Roussel geblesseerd zag uitvallen en er geen invallers meer beschikbaar waren, profiteerde de thuisploeg. Met elf tegen negen werd het zo nog 4-0.
 
“Dit is slechts mijn tweede doelpunt van het seizoen,” vertelt Anthony Obodai.“Maar het was wel een belangrijke goal.We hebben er als ploeg hard voor gewerkt en de overwinning is dan ook verdiend. Wat er ook beweerd mag worden, over mijn voetbaltoekomst weet ik nog niets. Als het van mij afhangt, zou ik het liefst bij Germinal Beerschot blijven. Ik krijg hier speelgelegenheid en dat vind ik het belangrijkste. Hoewel af en toe met ups and downs, blik ik toch met een goed gevoel terug op het voorbije seizoen. In het verleden verdiende ik selecties voor Ghana bij de -17 en de -20-jarigen. Er werd mij gemeld dat ik weldra een oproeping mag verwachten voor A-ploeg van Ghana, wat mijn goed gevoel toch bevestigt.”
Nu in het nieuws