Chatelle blinkt alweer uit en maakt het Genk moeilijk

Print
Thomas Chatelle is de meest opvallende naam op het lijstje spelers dat RC Genk eind dit seizoen mag verlaten. En wel om twee redenen. Eén: Chatelle heeft het profiel van de speler waar Genk steeds naar op zoek is. Jong, talentvol en Belgisch. En twee: Chatelle is bij Racing de meest regelmatige speler van de voorbije maand. Ook zaterdag op Sclessin was de Brusselaar de absolute uitblinker. En niet alleen omdat hij voor de winnende treffer zorgde.
 
Bienvenue en enfer (Welkom in de hel) schreeuwde een spandoek van veertig op twintig meter achter Schollens doel. Maar het waren vooral de Rouches die het in de beginfase heet kregen.
 
Genk startte gretig, Standard wist een kwartier lang niet waar het stond.Vlotte balcirculatie, veel beweging, en op rechts Thomas Chatelle die keer op keer voorbij Vandooren walste. Maar Racing kon niet op voorsprong klimmen.
 
“Het liep lekker,” aldus een nuchtere Chatelle. “Maar we geraakten niet voorbij Carini. En Standard kwam plots beter in de wedstrijd. Gelukkig hielden we het hoofd koel, bleven we goed georganiseerd voetballen. Dat deden we te weinig dit seizoen.”
 
Standard kwam inderdaad opzetten, maar vergat ook te scoren. En vijf minuten voor affluiten was Chatelle daar opnieuw. Deze keer niet met een voorzet, wel met een droge knal in de linkerbenedenhoek.
 
“Elke goal is belangrijk,”aldus de middenvelder. “Maar nu scoren doet extra deugd. Of ik het vreemd vind dat Genk me nog steeds kwijt wil? Ach, ik begrijp niet veel van dat lijstje. Dat is zoals de verkiezingslijsten op dit moment, daar snap ik ook niks van. (lacht) Ik laat er mijn slaap niet voor. De jonste weken speel ik sterk. Het is dus logisch dat er clubs, zoals Grenoble, geïnteresseerd zijn. Ook omdat ik er nog maar 22 ben. Ik zal wel een nieuwe ploeg vinden als het moet.”
 
Chatelle wil echter nog niet te ver vooruit kijken. “Ik concentreer me voor 100% op het sportieve. Want ik heb heel lang moeten wachten op deze speelkans. Dit seizoen zal ik me dus tot de laatste seconde blijven inzetten voor Genk. Het heeft geen zin te piekeren over de toekomst, of de deur van de trainer plat te lopen. Ik heb nog een contract van een jaar.Anderhalve maand geleden praatte ik met voorzitter Jos Vaessen, sindsdien heb ik niets meer gehoord. Maar ik heb niet het gevoel dat ik met de rug tegen de muur sta.Want het draait lekker, Genk moet dus een keuze maken.”
Nu in het nieuws