Ontgoochelde Vandenbergh: "Ik begrijp er niets van"

Print
Geen Kevin Vandenbergh aan de aftrap op Sclessin. Sef Vergoossen koos zaterdag voor de gestalte van Moumou Dagano. En dat kon de Kempenaar allesbehalve waarderen. “Ik begrijp er niets meer van en wil zo snel mogelijk een verklaring.”
 
Vorige week tegen Lierse scoorde Kevin Vandenbergh nog twee keer. Op Sclessin verdween hij naar de bank. “Toevallig ik weer,”zuchtte de spits.“Of ik me geviseerd voel? Het is toch niet de eerste keer dat dit mij overkomt. Meer kan ik er niet over zeggen. Ik trapte ze er vlotjes binnen de voorbije weken, maar val toch zomaar naast de ploeg. Niet te begrijpen, vind ik. En ik mocht zelfs niet inkomen. Na een hele tijd opgewarmd te hebben, kreeg ik het seintje dat ik opnieuw mocht gaan zitten. Toen was de ontgoocheling compleet. Of ik een uitleg gehad heb voor mijn verwijdering uit de ploeg? Neen, maar ik ga wel zo snel mogelijk een verklaring vragen.”
 
Vandenbergh: “Ik heb geen uitleg gehad.”
Vergoossen: “Ik geef altijd een verklaring.”
 
Sef Vergoossen wist niet goed wat hij hoorde. “Ik heb Kevin wel degelijk meegedeeld dat hij op de bank zat omdat Moumou met zijn gestalte nuttiger kon zijn,” aldus de Genk-coach.“In de 25 jaar dat ik trainer ben,heb ik een speler altijd een verklaring gegeven.Kevin weet van niets? Ik wil gerust effe samen naar hem toelopen, hoor.Dacht je dat ik de avond voor de match mijn echtgenote nummertjes op tafel laat gooien om uit te maken wie speelt? Ach, Kevin zal ontgoocheld zijn, dat is logisch. Ik zou het raar vinden als hij het niet was. Maar hij moet begrijpen dat ik niet met drie spitsen kan en wil spelen. Eentje moet er naast vallen en vandaag was hij dat. De eerste helft tegen Lierse speelde Kevin trouwens niet goed. En gezien Standard heel sterk is op stilstaande fases vond ik het niet slim om hem hier aan de aftrap te brengen. De keuze voor Moumou was logisch.”
Nu in het nieuws