Vanaf september gratis tweetalig maandblad voor pendelaars

Vanaf september kunnen pendelaars in de stationshallen van Brussel, Gent, Luik en Louvain-la-Neuve de Alternatieve Metro Alternatif meenemen, een tweetalig tijdschrift dat maandelijks zal worden verspreid. Dat heeft de directie van het nieuwe maandblad maandag meegedeeld.

Belga

Het eerste nummer van Alternatieve Metro Alternatif is bij wijze van kennismaking deze week al beschikbaar. Het reclamevrije tijdschrift wordt volledig gefinancierd door het verenigingsleven.

"Wij willen een andere kijk op de actualiteit bieden en de visie van het middenveld en de diverse spelers uit de civiele maatschappij aan bod laten komen", aldus een mededeling van de directie van het nieuwe maandblad. "Onze bedoeling is hiermee niet te concurreren met de dagelijkse Metro en evenmin om deze te bekritiseren", luidt het. Wel zeggen de makers de toegang tot gratis kwaliteitsinformatie te willen vergroten, zonder in technisch, wetenschappelijk en politiek jargon te vervallen.

De asielproblematiek, pensioenen, kernenergie, onderwijs en het gevangeniswezen zijn maar enkele van de thema's die aan bod zullen komen in Alternatieve Metro Alternatif.

Nu in het nieuws