Deens telecombedrijf TDC schrapt 1.650 banen

Print
Het Deense telecombedrijf TDC (Teledanmark Communications) heeft maandag aangekondigd dat het 1.650 banen schrapt. Dat betekent dat zo'n 10 procent van het personeel zijn job verliest. Het bedrijf schrapt de banen omdat het volgend jaar 1 miljard kronen, of 156 miljoen dollar, wil besparen.
In een verklaring zegt ceo Henning Dyremose dat de Deense activiteiten "onderhevig zijn aan stagnatie" als gevolg van de algemene slechte economische situatie en de sterke concurrentie op de markt.

De verkoop van TDC in het Deense vaste netwerk daalden tijdens de eerste drie maanden van 2003 met 200 miljoen kronen naar 5 miljard kronen.
"Om de competitiviteit van het bedrijf en de banen van de overige 15.000 werknemers veilig te stellen, moeten we afscheid nemen van 1.650 mensen", zei Dyremose.

TDC kende in de eerste drie maanden van dit jaar een groei van het EBITDA van 7,3 pct tot 3,4 miljard kronen. De netto winst steeg tot 504 miljoen kronen, een stijging met 54,6 pct.
Het voormalig staatsbedrijf werd volledig geprivatiseerd en is voor 42 procent eigendom van het Amerikaanse Ameritech. TDC heeft ook een kleine particpatie in Belgacom.
Nu in het nieuws