Fietsersbond vraagt rode loper rond markt Lokeren

Print
In afwachting dat het ganse stadscentrum van Lokeren een grote zone 30 zal zijn vraagt de Fietsersbond met rode verf een fietsstrook aan te brengen rond de Markt. Dit en andere knelpunten werden aan de politici getoond tijdens een fietsknelpuntentocht.
 
In Aalst hekelde de Fietsersbond het foutief parkeren in de Molenstraat. Eigenlijk is de Fietserbond een gelukkige vereniging. Zowat alle verzuchtingen zijn opgenomen in het mobiliteitsplan. Alleen duurt het allemaal iets te lang voor de fietsers. Maar er zijn ook kleine ingrepen die het fietscomfort kunnen verbeteren en die werden aan de politiekers getoond tijdens een knelpuntenfietstocht.
 
Dat zijn onder meer de op- en afrit aan het beginpunt van het fietspad naar Eksaarde. De kruispunten Oude Heerweg met Beukenlaan en het kruispunt Groendreef met Uebergdreef omschrijft de fietsersbond als chaotisch. “Fietsers weten niet waar ze moeten oversteken en worden dan weggedrumd door de auto’s”, legde Eric Van den Broele van de Fietsersbond uit aan de fietsende politici.
 
Schepen van Mobiliteit Marc Van Hoecke (VLD) belooft dat nog dit jaar rode oversteekplaatsen voor fietsers worden aangebracht. De verkeersluwe Schoolstraat betitelt Van den Broele als “puik werk”. Minpunt is dat er vooral ‘s ochtends in beide richtingen toch auto’s doorrijden. Ook de doorsteek tussen Groentenmarkt en Oude Vismijn werd opgenomen in de knelpuntentocht.
 
“Eigenlijk zou dit geen wrevelpunt meer mogen zijn. Het doorknippen van die doorsteek had al gerealiseerd moeten zijn”, dringt de Fietsersbond aan.
 
Ook in Aalst voerde de Fietserbond actie. De Aalsterse afdeling viseerde vooral de levensgevaarlijke situatie in de Molenstraat. “In de Molenstraat geldt éénrichtingsverkeer voor auto’s. Fietsen mag in beide richtingen”, vertelt Jos Mattens van de Fietsersbond Aalst.
 
“Auto’s mogen aan de rechterzijde van de weg parkeren, maar staan vaak ook foutief geparkeerd aan de linkerzijde van de weg.We vragen dat de politie hier eens intensief gaat controleren.”
Nu in het nieuws