Gasknal richt ravage aan in Zwijndrecht

Print
Een explosie richtte zondagavond enorme schade aan in enkele bedrijven aan de Lindenstraat in Zwijndrecht. Vooral een LPG-installateur deelde zwaar in de brokken.
 
In de wijde omgeving was zondag rond 20.30u een luide knal waar te nemen. Bleek dat in een frituur, die deel uitmaakt van een bedrijfsgebouw aan de Lindenstraat, vermoedelijk een gasexplosie was ontstaan.
 
De schade aan de frituur is enorm, maar twee naburige bedrijven, een keukenfirma en een installateur van LPGtanks, werden ook getroffen. De LPG-installateur, die in hetzelfde pand huist, werd zo goed als plat geblazen. De brokstukken vlogen tot twintig meter ver. Zowel in deze bedrijven als in het eethuisje zelf was niemand aanwezig.
 
De politie sloot de in- en uitrit naar de E17 vlakbij af uit vrees voor meer ontploffingen. De brandweer ruimde de hele avond puin. Volgens omstanders was er zopas gewerkt aan de gasinstallatie van de frituur, maar het is niet zeker dat dit iets met de ontploffing te maken heeft.
 
Bij de LPG-installateur waren alleszins géén gastanks.De bewoners van een huis vlakbij de ramp waren gelukkig niet thuis.
Nu in het nieuws