Easyjet lijdt zwaar halfjaarverlies

Print
De Britse lowcost-maatschappij Easyjet vloog het laatste halfjaar in het rood. Over de periode tot eind maart leed het bedrijf een verlies vo/o/r belastingen van 48 miljoen pond (68 miljoen euro). In dezelfde periode vorig jaar was er nog een winst van 1 miljoen pond (1,4 miljoen euro). De oorlog in Irak en de late datum van Pasen zijn de boosdoeners.
Easyjet, dat vorig jaar rivaal Go Fly overnam, blijft zweren bij het lage kostenmodel. Afgevaardigd bestuurder Ray Webster zei dat het bedrijf 50 middenkaderjobs zal schrappen om dubbele functies na de overname te voorkomen. In maart kondigde Easyjet aan dat het 116 banen zou schrappen en dat het callcenter in Stansted bij Londen zou gesloten worden. Momenteel werken bij de maatschappij 3.300 mensen.

Het eerste semester is traditioneel zwak voor Easyjet, omdat de belangrijke zomerperiode er buiten valt. Deze keer werd de toestand nog verergerd door de oorlog in Irak en de conjunctuurvertraging. Webster zei dat de boekingen voor mei gelijkaardig zullen zijn aan vorig jaar, voor juni verwacht hij zwakkere cijfers.
Nu in het nieuws