Sud Presse: vakbonden doen directie tegenvoorstel

Print
Op een bijzondere ondernemingsraad, dinsdag in Namen, heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront aan de directie van de groep Sud Presse een advies en een eigen voorstel overhandigd over het herstructureringsplan. Dat is bij de vakbondsafgevaardigden vernomen. In een document van 7 pagina's herhalen de bonden hun verbijstering over het plan van de directie, dat het vertrek inhoudt van 125 werknemers (onder wie 52 journalisten) op een totaal van 357.
"We zijn bezorgd over de arbeidsomstandigheden van het overblijvend personeel", luidt het. De vakbonden vrezen vooral een stijging van het aantal overuren. Met name de lokale verslaggeving zou lijden onder de massale afslanking van de krantengroep met sterke regionale inslag (La Capitale, La Nouvelle Gazette, La Province, La Meuse, Le Quotidien de Namur). Voor het gemeenschappelijk vakbondsfront is het duidelijk dat naakte ontslagen moeten vermeden worden. Daarentegen moeten brugpensioen, tijdskrediet en vrijwillige arbeidstijdverkorting aangemoedigd worden.

De informatiefase is met deze 12de ondernemingsraad bijna ten einde. De ultieme ondernemingsraad vindt volgende week plaats. Vervolgens starten de echte onderhandelingen.
Nu in het nieuws