Werken E17 drie weken eerder klaar

Print
De wegwerkzaamheden op de E17 tussen Waasmunster en Beervelde zitten vooruit op het schema.“Zonder onverwachte hindernissen zijn de werkzaamheden op 7 juni achter de rug, zéker drie weken vroeger dan gepland”, voorspelt ingenieur Kathleen Bernaert van de Administratie Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen.
 
De wegwerkzaamheden waren de afgelopen maanden een doorn in het oog van tienduizenden automobilisten. Het verkeer werd over een afstand van 13 kilometer over drie versmalde rijstroken gestuurd en dat leidde tot enkele zware verkeersongevallen.
 
“De aannemer, de firma Aswebo, wil dat de werken tegen 7 juni in de plaats van begin juli gedaan zijn”, aldus ir. Bernaert. “Oorspronkelijk waren er 60 werkdagen gepland, maar door de gunstige weersomstandigheden zit de aannemer drie tot vier weken voor op het schema. Er wordt nu 6 dagen op 7 gewerkt, in een tweeploegenstelsel en vaak langer dan de voorziene 10 werkuren.We zijn écht tevreden dat alles zo goed opschiet.”
 
Zoals het er nu uitziet start Aswebo op 2 juni met het aanbrengen van de toplaag. Dat betekent dat rond die periode de autosnelweg op enkele plaatsen wordt afgesloten voor het verkeer.
Nu in het nieuws