Meerhout: Chauffeur schoolbus is zijn rijbewijs kwijt

Print
De lokale politie Geel-Laakdal-Meerhout zette dinsdag een schoolbus aan de kant die 67 km per uur reed in de bebouwde kom. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. De Molse busmaatschappij stuurde een andere bestuurder om de vijftig kinderen naar huis te brengen.
 
Opvallende vaststelling, het parket pakt chauffeurs van vrachtwagens en bussen harder aan dan bestuurders van personenwagens. De lokale politie stelt de snelheidsmeters afwisselend op in de drie betrokken gemeenten. Dinsdagnamiddag voerde de politie controles uit op de Meiberg in Meerhout. Daar werd de schoolbus geflitst.
 
De bestuurder was op weg naar de speeltuin in Meerhout. De politie nam contact op met het parket. De buschauffeur moest zijn rijbewijs inleveren.Om de uitstap niet helemaal te vergallen, begeleidde de politie de bus tot in de speeltuin.
 
De buschauffeur was niet de enige die in de fout ging.Op de Meiberg stelde de politie 44 overtredingen vast. Drie bestuurders van personenwagens die 91, 82 en 89 per uur reden, ondergingen hetzelfde lot als de buschauffeur.
 
Daarna verhuisde het flitstoestel naar de Veldstraat in Meerhout. De politie noteerde daar 23 overtredingen.Twee bestuurders die 86 en 82 per uur reden, speelden hun rijbewijs kwijt. Uit de aanpak blijkt dat het parket strenger optreedt tegen bus- en vrachtwagenchauffeurs. Bestuurders van wagens vanaf 7,5 ton en bussen spelen hun rijbewijs kwijt als ze buiten de bebouwde kom twintig kilometer te snel rijden, binnen de bebouwde kom is dat tien kilometer.
 
Bestuurders van personenwagens zijn buiten de bebouwde kom hun rijbewijs kwijt als ze veertig kilometer te snel gaan, binnen de bebouwde kom is dat vanaf dertig kilometer. Die marges tellen niet altijd. Het parket hanteert strengere limieten bij slecht weer en in schoolomgevingen.
Nu in het nieuws