Bomenaar zwaait met jachtgeweer

Print
In de Beukenlaan raakten maandagmiddag, vlak bij de Victor De Meyerestraat, enkele zigeuners met elkaar slaags. Een buurtbewoner die vond dat het er te hard aan toeging, trakteerde hen op een zwaaiend jachtgeweer. De politie nam het wapen in beslag.
 
De herrie onder de zigeuners ontstond omstreeks 12.30 uur. Een vrouw kreeg rake klappen. Een buurtbewoner maande hen aan ermee op te houden. “Ik heb vroeger in het leger voor de fun wat gebokst.Ik zou niet graag die klappen die die vrouw kreeg, moeten incasseren. Uit burgerzin en enkel om die vrouw te beschermen, heb ik geroepen ermee op te houden”, zegt de man.
 
Toen dat niet gebeurde,greep hij naar andere middelen.Hij nam zijn jachtgeweer, trok de venster open en liet duidelijk merken dat het slaan moest ophouden. “Pas toen ik ook een draadloos telefoontoestel had genomen om duidelijk te maken dat ik naar de politie zou bellen, zijn ze afgedropen”, zegt hij.
 
In de aanpalende school hadden enkele leerkrachten het wapen gezien en ondertussen de politie gebeld. Iets wat de buurtbewoner onmiddellijk na de feiten ook deed om de politie in te lichten.
 
“Ik vind het laf van de leerkrachten dat ze de politie verwittigen als ze een wapen zien, maar niet reageren als er voor hun ogen een vrouw bijna wordt doodgeslagen.Waarom zijn ze niet komen helpen?”, vraagt de man zich af.
 
De politie heeft het wapen, samen met nog een antiek exemplaar en een longrifle, in beslag genomen.“Ik moet nu afwachten tot de procureur beslist me mijn wapens terug te geven. Ik herhaal dat geen enkel wapen was geladen”, zegt een teleurgestelde buurtbewoner die naar eigen zeggen alleen de vrouw probeerde te beschermen.
Nu in het nieuws