Gabriels: "VLD eist Landbouwportefeuille in volgende regering"

Print
De VLD eist in een volgende Vlaamse regeringsploeg de portefeuille van Landbouw op. De partij schuift daarvoor ex-federaal Landbouwminister en huidig Vlaams Economieminister Jaak Gabriels naar voren. Dat zei Gabriels zondag in een gesprek met Belga. Hij deed dat in de marge van de voorstelling van de VLD-Landbouwplannen op een hoeve in Middelkerke.
Gabriels schrijft de VLD-eis ook in een brief aan alle Vlaamse boeren die eerstdaags in de bus valt. "Het gaat om een eis waar de hele VLD-top achter staat", verduidelijkt de minister. Gabriels wil de portefeuilles van Economie en Landbouw. In de huidige regering zitten die voor het eerst bij twee Vlaamse ministers: Landbouw is momenteel de bevoegdheid van de groene minister Vera Dua die ook Leefmilieu beheert.
"Wij zijn de enige partij die zonder schroom de kaart van de landbouwers kan trekken. Wij willen de Vlaamse land- en tuinbouwers toekomstzekerheid bieden. Rechtszekerheid, administratieve vereenvoudiging, maatschappelijke aanvaarding en erkenning zijn daarbij essentieel", aldus de VLD'er.
De VLD-standpunten over landbouw worden op de partijsite uit de doeken gedaan: www.vld.be/landbouwers.

.

Nu in het nieuws