GP F1 van Spanje: Michael Schumacher voor thuisrijder Alonso

Net zoals vorig jaar in Brazilië heeft Michael Schumacher zijn eerste wedstrijd in de nieuwe Ferrari F2003 GA gewonnen. De Duitser was zondag op het Circuit van Catalonië in Barcelona de beste in de Grote Prijs van Spanje, de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap. De Spaanse thuisrijder Fernando Alonso (Renault) was tweede. Het was al de 66e overwinning voor Schumacher.

Belga

Maar het publiek liep vooral warm voor Alonso. De 21-jarige piloot ging het duel met de Ferrari's zonder complexen aan en hield aan de meet de Braziliaan Rubens Barichello. "Dit is de mooiste dag van mijn leven. Tweede voor eigen publiek, dat is een droom", verklaarde Alonso achteraf.

Williams-BMW slaagde er niet in om mee voor de overwinning te strijden. De Colombiaan Juan Pablo Montoya en de Duitser Ralf Schumacher werden respectievelijk vierde en vijfde op ruime afstand van de top drie. De Braziliaan Cristiano da Matta werd met zijn Toyota zesde.

Nog erger was de situatie voor McLaren-Mercedes. Het werd een zwart weekend voor de Engels-Duitse stal. WK-leider Kimi Raikkonen moest na een foutje in de kwalificaties starten in de pits en gaf na een botsing bij de start al meteen op. David Coulthard moest even later de wedstrijd verlaten na een aanrijding met de Renault van Jarno Trulli.

Schumacher nadert Raikkonen tot op vier punten in de WK-stand. Alonso staat derde met zeven punten minder dan de Fin.