Spaarzame Madonna klaagt over Londense verkeersbelasting

Madonna heeft haar reputatie als spaarzame meid weer alle eer aangedaan. In een Britse talkshow beklaagde de 44-jarige popzangeres zich over het feit dat ze geen korting krijgt bij de belastingen op het autogebruik in Londen. Voor haar Mini-Cooper moet ze het volledige bedrag van omgerekend 2.000 euro betalen en dat zint de flamboyante Amerikaanse niet.

Madonna vindt het niet kunnen dat zij de volledige som moet betalen omdat ze wegens voor de hand liggende redenen haar privé-telefoonnummer niet aan de autoriteiten wil bekendmaken. "Ik heb de buik vol van deze verkeerstarieven", sneerde de zangeres. "Ik moet betalen omdat ik geen normaal telefoonnummer heb", argumenteerde ze. "Om als inwoner van Londen van een korting te kunnen genieten, moet men aan de burgemeester, 'rooie Ken' (Livingstone) kunnen bewijzen waar men woont. Met hem heb ik nog een eitje te pellen", aldus Madonna. Een woordvoerder van de verkeerseenheid in Londen betwist de versie van de zangeres en stelt dat ook een rekeningnummer of contactnummer volstaan om van de korting te genieten.

Het is niet de eerste keer dat Madonna haar gierige kantje openlijk laat zien. Hoewel haar vermogen op 340 miljoen euro wordt geschat, kan ze het vaak niet laten om het over haar zogezegde financiële tekortkomingen te hebben. Onlangs nog moest een dakloze man haar in een café in Hyde Park geld lenen omdat de zangeres haar geldbeugel vergeten was.

Nu in het nieuws