Prins William wil naar de VS verhuizen

Volgens de Britse zondagskrant Sunday Mirror wil de Britse kroonprins William, zoon van Charles en wijlen Diana, zich na zijn studies in de Verenigde Saten vestigen. Het weekblad zegt ook dat William verliefd zou zijn op Kate Middleton, een 20-jarige medestudente die samen met de kroonprins en twee andere huurders een appartement deelt.

Bronnen bij het hof zeggen dat William vastberaden is om zijn privéleven te beschermen. "De prins denkt dat leven in de States na zijn studies, die hij in de zomer van 2005 zou beëindigen, daarvoor de beste oplossing is", zegt die bron in de Sunday Mirror. William studeert momenteel kunstgeschiedenis aan de Schotse universiteit Sint-Andrews.

In de VS zou hij die studies willen verderzetten of werk vinden bij een veilinghuis of een galerij, bij voorkeur in New York. Volgens de Sunday Mirror zou William verliefd geworden zijn op Kate Middleton toen hij haar zag deelnemen aan een modedéfilé aan de universiteit. Vrienden van het koppel zijn enthousiast, de vader van Kate is echter sceptisch: "We vinden het leuk te denken om ooit de schoonouders van William te kunnen zijn, maar ik denk niet dat dat ooit gebeurt," zei hij aan de Sunday Mirror.

Nu in het nieuws