Spaans voetbal: Real Madrid krijgt 1-5 pandoering van Mallorca

Print
Op de tweeëndertigste speeldag in de Spaanse voetbalcompetitie heeft leider Real Madrid zaterdag een zware 1-5 nederlaag geleden tegen Mallorca, het zwarte beest van de Koninklijke uit de hoofdstad.
Het was al van november 2000 geleden dat Real op eigen terrein nog eens verloren had in de competitie. Liefst 49 wedstrijden bleef het ongeslagen. Tweeënhalf jaar geleden verloor het voor het laatst in eigen stadion, met 0-2, van... Mallorca. En in de Beker van Spanje werd Real Madrid door datzelfde Mallorca in de kwartfinales uitgeschakeld.
Zaterdag zag het er aanvankelijk nochtans rooskleurig uit voor Real. Ronaldo opende de score al in de negende minuut, voor de Braziliaan het driehonderdste doelpunt uit zijn carrière, en de 1-0 bleef tot de rust op het bord staan. In de tweede periode speelde Mallorca Madrid echter van het kastje naar de muur en scoorde het nog vijfmaal.
In de stand blijft Real Madrid wel alleen leider, maar Real Sociedad, dat met 1-0 won van Sevilla, kwam terug tot op één punt. Zondag kan Deportivo La Coruna hetzelfde doen via een thuisoverwinning tegen het bescheiden Recreativo.

.

Nu in het nieuws