Ruimingen in Limburg eindigen dinsdag

Print
De ruimingen ter bestrijding van de vogelpest in Limburg zullen dinsdag 6 mei beëindigd zijn. Dat heeft Piet Vanthemsche, gedelegeerd bestuurder van het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV), bekendgemaakt na een overlegvergadering in het provinciaal crisiscentrum in Hasselt gisteren.
"Van de 57 bedrijven, die in de planning voor ruiming zijn opgenomen, vallen er nog twaalf te ruimen. De preventieve ruimingen waren noodzakelijk om de rest van de pluimveesector in België te vrijwaren van vogelpest", aldus Vanthemsche.
Hij wees er ook op dat het vogelpestvirus lang kan overleven. De Limburgse provinciegouverneur Hilde Houben-Bertrand drukte haar bekommernis uit over de vergoedingen voor de geleden schade en over de te nemen maatregelen om het inkomenverlies van de getroffen pluimveekwekers te compenseren.
Piet Vanthemsche stelde dat vanaf morgen binnen het FAVV een cel wordt geïnstalleerd om de prioritaire behandeling van de vergoedingsdossiers te doen met het oog op een snelle uitbetaling aan de getroffenen.
Nu in het nieuws