Geheimzinnig virus in Vietnam kost het leven aan 12 kinderen

Print
De Vietnamese autoriteiten proberen een virus te identificeren dat reeds 12 jonge kinderen het leven heeft gekost. Het virus is in februari in Zuid-Viëtnam opgedoken. Wetenschappers denken dat er een verband bestaat met het darmvirus dat 78 doden heeft gemaakt in 1998 in Taiwan.
"We zijn bezig met testen om het virus te identificeren maar de symptomen van de slachtoffers doen ons denken aan het darmvirus. We doen ons best om de resultaten van de testen binnen één of twee weken te hebben", zegt Dr. Thanh Thuy van het Pasteur Instituut in Ho Chi Minh-stad (het voormalige Saigon).

De slachtoffers zijn allemaal kinderen jonger dan twee jaar. Ze zijn gestorven binnen de 48 uur na hun opname in het kinderziekenhuis. Allen hadden ze dezelfde symptomen: koorts, overgeven, krampen, diarree en ademhalingsproblemen. Nadien vielen ze in een coma. De 12 slachtoffers komen uit verschillende streken in het zuiden van Viëtnam. "De gezondheidsoverheden en de deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie zullen vrijdag een bijeenkomst houden om te zien of er symptomen zijn van een epidemie", zegt Thanh Thuy.
Viëtnam is sinds een maand in de ban van het SARS-virus. Volgens de cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie zijn 62 mensen besmet door het virus van wie er 4 stierven. De epidemie in Viëtnam zou nu wel onder controle zijn.
MEEST RECENT