Yentl Toté mag naar WK

Print
Yentl Toté, de 14-jarige beloftevolle turnster uit Sint-Niklaas, behaalde vorig weekend een 31ste plaats in de befaamde Stella Zaharova Cup in Kiev (Oekraïne). Deze week viel ook een brief in de bus waaruit blijkt dat ze in de selectieploeg voor het WK zit.
 
“Met die 31ste plaats ben ik best tevreden”, zegt Yentl Toté, die vanuit de Oekraïne onmiddellijk richting Gent, waar ze op school zit, trok. “Aan de competitie namen 53 turnsters deel. Een groot deel daarvan kwam uit Oekraïne en Rusland. In het landenklassement kaapten zij de eerste plaatsen weg. Ook het Nederlandse team was op de afspraak en deed het goed.”
 
“Met mijn 31ste plaats zette ik een flinke sprong voorwaarts in vergelijking met vorig jaar.Toen bengelde ik er helemaal onderaan. Vooral op de sprong (8.47) en de grondoefening (8.27) kon ik me bij de beteren handhaven. Op de brug maakte ik een klein foutje waardoor mijn punten tot 7.50 zakten. Ook de balk kan nog beter. Ik viel er weliswaar niet af, maar stond ook niet echt stabiel te turnen.Daaraan wordt gewerkt.”
 
“Komend weekend staat er in Luxemburg een drielandentornooi op de agenda. Nadien begint de zware voorbereiding voor de EYOD (European Youth Olympic Days, de Olympische Spelen voor de Europese jeugd) of het WK.Aanvankelijk dacht ik aan de EYOD,maar deze week viel er plots een brief in de bus waaruit blijkt dat ik word opgenomen in de selectieploeg voor het wereldkampioenschap dat wordt gehouden in Los Anaheim,Californië (USA) van 16 tot 24 augustus. Dit WK wordt door een pak landen als kwalificatie gebruikt voor de Olympische Spelen 2004 in Athene.Voor mij is dat WK eigenlijk al een doel op zich.”
MEEST RECENT