Jazz Hoeilaart: wedstrijd voor bigband-composities

Print
Dit jaar staat de 25ste editie van de 'Jazz Hoeilaart International Contest' op de affiche. Naast de traditionele wedstrijd voor jonge ensembles schrijft Jazz Hoeilaart in samenwerking met het Brussels Jazz Orchestra (BJO) een compositiewedstrijd voor bigband-composities uit.
Op 1 juli moeten alle kandidaatcomponisten hun composities binnengestuurd hebben op het wedstrijdsecretariaat. Na de pre-selecties kunnen maximaal 5 laureaten naar de finale. De composities van die laureaten worden op zondag 28 september vertolkt door het Brussels Jazz Orchestra. Een internationale jury zal dan de winnaar van de 'BJO International Composition Contest' bekendmaken.

De winnaar krijgt de 'Brussels Jazz Orchestra Composition Award', een geldprijs ter waarde van 1.500 euro. Tevens wordt de winnende compositie op CD opgenomen.
De leeftijd van kandidaat-deelnemers is beperkt tot 40 jaar. Het reglement van de BJOICC staat op www.brusselsjazzorchestra.com.
Het adres van het wedstrijdsecretariaat is Brussels Jazz Orchestra vzw, p/a Koen Maes, Belvédèrestraat 27/8 in 1050 Brussel.
Nu in het nieuws