Buffel bestrijdt dat topclub als Bayern te hoog gegrepen is

Print
Als Belgen bescheiden zijn, dan geldt dat toch niet voor de nieuwe generatie Rode Duivels. Daags na Daniël Van Buyten verklaarde ook Thomas Buffel niet bang te zijn van de Europese elite.“Waarom zou Bayern München een te grote stap zijn voor mij?”, aldus Buffel, die zaterdag in Zagreb gescout wordt door de Duitse topclub.
 
Je bent 22 en de Europese top wenkt al.
Thomas Buffel: Ik weet dat er wekelijks topclubs in de tribune zitten bij Feyenoord. Als de interesse concreet wordt, als ik er goed kan verdienen en als de club interessant is voor mijn ontwikkeling, zal ik er serieus over nadenken.
 
Is het niet te vroeg?
Ik heb al bewezen dat ik tegen topclubs een hoog niveau haal, zoals tegen Juventus. Bij zo’n clubs train je met nog betere spelers dan bij Feyenoord. Mijn motto is: ben je er klaar voor, doe het gewoon. Misschien krijg je nooit meer zo’n kans. Dat was ook mijn redenering toen ik naar Feyenoord trok. Maar ik ga er nog steeds vanuit dat ik bijteken in Rotterdam. Wie met toppers als Van Hooijdonk, Bosvelt en Ono traint, kan niet blijven stilstaan. Bovendien is mijn tweede jaar bij een club altijd mijn beste.
 
Er bestaat wel een serieus verschil tussen wat Feyenoord je biedt en wat je wil.
Dat verschil is beslist groot, ja. Maar ik heb alle tijd.
 
Ontgoocheld in Feyenoord?
(Denkt diep na) Het is zo dat ik nog op mijn Excelsior-contract speel. Dat is riant naar Excelsior- normen, maar ondermaats naar Feyenoord-maatstaven.
 
Past Spanje niet beter bij jou dan Duitsland? Barcelona bijvoorbeeld?
Er zijn ook veel mensen die zeggen dat ik met mijn beweeglijkheid in Engeland zou passen. Barcelona was inderdaad mijn Spaanse droomclub toen ik kind was. In Italië was dat AC Milan en in Duitsland toevallig Bayern. In Engeland had ik een boontje voor Newcastle, maar is dat wel hogerop?
 
Je zit aan veertien goals, speelt altijd en wordt vergeleken met Bergkamp.
Heb ik al vaker gehoord.Waarom zou ik niet dezelfde carrière kunnen uitbouwen als hij? Dennis is een mooie voetballer. Technisch zijn we misschien gelijkaardig, maar ik heb meer diepgang. Hij heeft iets meer ...(Denkt na maar vindt niks) Ach, we zijn moeilijk te vergelijken.
 
Je zat sinds augustus niet meer op de bank.
Misschien omdat ik iets meer kan dan een ander. Als ik mijn eigen spel speel, hoef ik voor niemand bang te zijn. Ik denk altijd in functie van het elftal, maar neem de jongste weken meer initiatief. Ik voel me beter in de groep en eis sinds de match tegen Ajax meer het spel op.
 
Na Ajax kreeg je kritiek van Gullit en co.
Het zijn wel voetbalkenners, maar ze moeten weten wat ze willen. Begin dit seizoen waren ze nog vol lof over mij. Tegen Ajax speelde Van Persie op de 10-positie en bracht ik niet veel omdat ik Trabelsi op de flank uit de match moest houden. Sindsdien piek ik zelf meer, ben ik egoïstischer. Vroeger wachtte ik te lang om een assist te geven, nu schiet ik op doel als er niemand beter staat opgesteld.
MEEST RECENT