SK Lommel houdt het voor bekeken

Print
Eersteklasser SK Lommel houdt het met onmiddellijke ingang voor bekeken. De spelers, trainer Jos Heyligen, jeugdcoördinator Michel Beckers en oud-voorzitter Dirk Vanden Boer kwamen donderdagvoormiddag tot die beslissing.
Met het verdwijnen van Dimitri de Condé, de overgang van Stijn Haeldermans naar Lierse, de transfer van Bilican naar heusden-Zolder en de terugkeer van Culek naar Tsjechië, waar hij naar verluid een aanbieding kreeg, restte de club nog 13 spelers voor het eerste elftal. Mits toestemming van de Koninklijke Belgische Voetbalbond zal de jeugd van Lommel wel nog het seizoen uitspelen.

Nu eersteklasser SK Lommel, zonder een volwaardige ploeg voor de hooogste afdeling en met een onderzoek van de KBVB naar de legaliteit van de nieuwe vzw, het voor bekeken houdt, blijven er twee mogelijke scenario's.
1. Lommel betaalt voor 31 maart de bondschulden en geeft forfait voor de resterende acht wedstrijden. Die eindigen dan op een 5-0 forfaitscore in het nadeel van Lommel terwijl de resultaten van de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijden behouden blijven. Lommel kan dan volgend seizoen in derde klasse starten.
2. Lommel betaalt maandag de bondschulden niet. Dat heeft dan tot gevolg dat de club wordt geschrapt en alle uitslagen van eerder dit seizoen gespeelde wedstrijden komen te vervallen zodat we meteen een nieuwe rangschikking in eerste klasse krijgen. Club Brugge behoudt dan de leiding met 64 punten voor Lokeren, dat tweede wordt met 55 punten. Anderlecht volgt dan op de derde plaats op 2 punten van Lokeren voor Lierse dat met 49 punten zijn puntentotaal met 6 punten ziet verminderen. In dit geval degradeert enkel de nummer 17 uit de rangschikking.

Meteen verdwijnt Lommel eveneens uit de Beker van België waarin het zich plaatste voor de halve finales tegen La Louvière. De Henegouwse club plaatst zich dus zonder spelen voor de finale waarin het moet opgenomen worden tegen de winnaar van de partij tussen St-Truiden en GBA.
MEEST RECENT