Centrum Transport (Overpelt) creëert 250 nieuwe banen

Print
Het Nederlandse transportbedrijf Centrum Transport gaat een nieuwe vestiging voor de op- en overslag van goederen op het industrieterrein in Overpelt bouwen. Met de bouw is een investering van in totaal 10 miljoen euro en een extra tewerkstelling van om en bij de 250 banen gemoeid. Dat hebben de Nederlandse zaakvoerders woensdag naar aanleiding van het symbolische startschot voor de bouw in Overpelt bekendgemaakt.
Centrum transport beschikt al over een vestiging in het Nederlandse Valkenswaard. Die werd op termijn evenwel te klein voor de activiteiten van Centrum Transport, met name op- en overslag en distributie van meubels. Vandaar dat Centrum Transport een optie nam op een perceel grond op het industrieterrein in Overpelt om er een nieuw bedrijfsgebouw met een totale oppervlakte van 10.000 m2 te bouwen.

Een klein percentage Nederlandse personeelsleden zal in Overpelt aan de slag gaan. Maar het merendeel van de werknemers zal vanuit de regio van Overpelt gerecruteerd worden, zo liet het management nog weten. De totale tewerkstelling zal tussen de 200 en de 250 jobs schommelen.
MEEST RECENT