Zaalvoetbal: Lommel naar halve finale

Print
ST Rekem kende een baaldag. De kwartfinale van de beker van België was nog geen 60 seconden oud of de bezoekers keken al tegen een 2-0-achterstand op. Eerst verspeelde doelman Ergun vrij ongelukkig de bal aan een aandringende Marechal zodat Dewit de openingstreffer maar moest binnen duwen. Enkele tellen later stond hij machteloos tegenover een één-twee Dewit-Leatemia.
 
Rekem was nog niet van deze opdoffer bekomen, of Lommel, counterend langs Marchal- Verdin, dikte de voorsprong aan. Of hoe Minicup, zonder Gert- Jan Bierens (out tot einde seizoen wegens gescheurde enkelbanden), aan 100 procent afwerkte. De tegentreffer van Goessens na een uitgesponnen Rekemse combinatie was slechts een pleister op een houten been want Peeters, vrijgespeeld door Verdin, nette enig mooi de 4-1.
 
ST Rekem bleef echter niet bij de pakken zitten, oriënteerde de wedstrijd en schiep doelkansen via Diricks, Penders en Bistrussu. Het verdiende en voor de tweede helft psychologisch belangrijk doelpunt kwam van de voet van Penders.
 
Vooraleer Rekem nog maar van de aansluitingstreffer kon dromen, plofte Dewit een vrijschop in het dak van het doel. Maar ook nu deed dit doelpunt Lommel geen goed. Minicup gaf de wedstrijd opnieuw uit handen. Het tegendoelpunt van Marc Penders hield een ernstige waarschuwing in. Lommel sloeg die in de wind en incasseerde de 5-4, maar kende het geluk in dezelfde minuut tegen te prikken. De thuisploeg hield in de eindfase zijn voorsprong gaaf.
 
Scheidsrechters: Paenen - Godaert. Toeschouwers: 120.
MINICUP LOMMEL: Jansen, Dewit, Peeters, Leatemia, Hechtermans,Vermeulen, Marechal,Verdin, Linsen, Corens, Bergmans.
ST REKEM: Ergun, Penders, Bistrussu, Ofori, Diricks, Lambrigts, Goessens, Bassim, Caubergh.
 
Doelpunten: 1’ Dewit 1-0 en 2-0, 6’ Verdin 3-0, 7’ Goessens 3-1, 9’ Peeters 4-1, 18’ Penders 4-2, 21’ Dewit 5-2, 24’ Penders 5-3, 29’ Lambrigts 5-4, 29’ Hechtermans 6-4, 33’ Marechal 7-4, 34’ Penders 7-5, 35’ Dewit 8-5, 35’ Ofori 8-6, 37’ Vermeulen 9-6.
Gele kaarten: Ergun, Penders.
MEEST RECENT