Arbeiders Gentse Shell-dochter CRI terug aan de slag

Print
Bij CRI in Gent, een dochteronderneming van Shell die katalysatoren voor olieraffinaderijen produceert, is het personeel maandagavond terug aan de slag gegaan. Donderdag hadden zij spontaan het werk neergelegd omdat één van de 80 werknemers ontslagen was. Volgens de directie omdat hij frequent "operationele fouten" had gemaakt met ernstige gevolgen voor het productieproces.
Maandagnamiddag is er een verzoeningsvergadering geweest. De directie heeft ermee ingestemd om de man een betere ontslagregeling te geven (outplacement en enkele maanden sociale begeleiding), maar wil hem niet terug in dienst nemen. Het personeel neemt vrede met de voorgestelde oplossing en is sinds maandag 22.00 uur terug aan het werk, zegt ACLVB-secretaris Philippe Van Nuffel.

Bij CRI lag tot dan de volledige productie stil. Alle arbeiders hadden hun solidariteit betuigd door sinds donderdagnamiddag niet meer te werken. De directie heeft maandag ook beloofd de communicatie in het bedrijf te verbeteren en de vakbonden te raadplegen vooraleer sancties te treffen tegen werknemers, aldus Van Nuffel.
MEEST RECENT