Microsoft is Beste Werkgever 2003 België

Print
Microsoft heeft de titel 'Beste Werkgever 2003 België' binnengerijfd. De prijs is een initiatief van de Europese Commissie, in samenwerking met The Great Place to Work Europe Consortium en de Vlerick Leuven Gent Management School. De titel wordt dit jaar voor het eerst toegekend en bekroont de onderneming met de meest tevreden werknemers en het kwalitatief beste personeelsbeleid. De verkiezing komt overgewaaid uit de VS. Simultaan werden bedrijven en organisaties (ook non-profit) met minstens 50 werknemers in alle vijftien lidstaten van de Europese Unie opgeroepen om deel te nemen aan het onderzoek. Op 27 maart wordt een Europese rangschikking bekendgemaakt.
Microsoft bekleedt voor ons land de eerste plaats. "Met zijn 162 gemotiveerde medewerkers straalt het bedrijf een onmiskenbaar 'thuisgevoel' uit", menen de onderzoekers. Ze verwijzen ook naar het tegenvallend economische klimaat, zeker in de ICT-sector, waarbij Microsoft desondanks nog 22 nieuwe werknemers aanwierf. Jaarlijks wordt bij Microsoft ook in gemiddeld 70 uren persoonlijke training geïnvesteerd.

De tweede plaats wordt ingenomen door het verzorgingstehuis Woon en Zorg Heilig Hart uit Kortrijk, met 143 werknemers "een voorbeeld binnen de zorgsector", meent de jury. Nummer drie werd Hertz Lease, dat vooral scoort door de grote solidariteit tussen de 122 werknemers en door de persoonlijke betrokkenheid van het management.

Ten slotte gingen nog enkele specifieke prijzen naar Volvo Cars Gent voor levenslang leren; naar de commerciële afdeling van Eli Lilly Benelux voor de gelijke positie van man en vrouw en naar Furness Logistics uit Gent voor de promotie van de diversiteit.
MEEST RECENT