KRC Genk gaat duivensport promoten

Print
Dat het bestuur van KRC Genk niet uitsluitend met voetbal begaan is, bewijst de unieke samenwerking die de Genkse voetbalclub met de Vriendenclub Stemmendale is aangegaan om de duivensport in ons land te promoten door in de komende zomermaanden de allereerste editie van de Paris Gold Race mee te helpen organiseren. De Vriendenclub Stemmendale, een duivenvereniging met ervaring op het vlak van internationale duivencompetities, vond in het bestuur van KRC Genk een geschikte partner om een van onze oudste volkssporten opnieuw onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd ook een ietwat jonger imago aan te meten.
Medeorganisator Gert Noppen van de Paris Gold Race heeft er alvast een goed oog in. "Na chocolade is de duivensport het exportproduct bij uitstek in België. Spijtig genoeg heerst er nogal wat ongenoegen in de sector omwille van het oubollige imago waarmee de duivensport doorgaans geassocieerd wordt. Als vereniging hebben wij de relatieve onbekendheid van de duivensport bij het grote publiek aangegrepen om de sport opnieuw een rechtmatige plaats binnen de oude volkssporten te geven", luidt het.

KRC Genk zal tijdens de eerste editie van de Paris Gold Race de duivenmelkers in zijn stadion verwelkomen, de inschrijvingen verrichten en een ruimte ter beschikking stellen voor de inkorvingsdagen en voor de officiële prijsuitreiking. Aan de inschrijvingen heeft het bestuur van KRC Genk ook een aantal prijzen, zoals voetbaltickets, gekoppeld. Voor de eerste editie van de Paris Gold Race zijn er drie vluchten voor jonge duiven, jaarduiven en oude duiven voorzien. Die vinden telkens plaats op 9 juni, 21 juli en 15 augustus aanstaande. De lossingsplaats voor de duiven is Versailles bij Parijs. Aan de duivenrace hangt een prijzenpot van 25.000 euro vast.
MEEST RECENT