Peter Terryn stremt verkeer in Hoogstraat

Print
Peter Terryn (39), de man die onlangs zijn ontslag kreeg als kabinetsmedewerker van staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking Eddy Boutmans, moest maandag voor de Antwerpse strafrechter verschijnen voor vernielingen en weerspannigheid.
 
Terryn, die ook als het brein achter de ALF-aanslagen wordt bestempeld, wordt ervan verdacht op 27 februari 2001 een zevental auto’s te hebben beschadigd. De voertuigen stonden geparkeerd in de Mutsaardstraat.Toen Terryn voor een verhoor meegenomen werd naar het politiekantoor, maakte hij het wel erg bont. Hij was dronken, weigerde een verklaring af te leggen en was weerspannig.
 
Begin maart 2002 kwam Terryn opnieuw in aanraking met de politie. Hij zou een aantal taxi’s hebben tegengehouden in de Hoogstraat, toen hij een feestje wilde bouwen voor zijn verjaardag. Zodra de politie ter plaatse was, begon Terryn wild om zich heen te schoppen.
 
Terryn bevestigt dat hij die bewuste avond niet uit de weg ging voor aanrijdende taxi’s. “Maar die straat is nu eenmaal op bepaalde tijdstippen van de dag volledig verkeersvrij, dus moeten die taxi’s daar niet rijden”, aldus Terryn.
 
Volgens zijn advocaat, meester Jos Vander Velpen, passen deze handelingen in Terryns filosofie, met name het opkomen voor de zwakke weggebruiker. “In mijn ogen is dit niet meer of minder dan een ludieke actie.En blijkbaar kon de politie hier niet om lachen”, aldus Vander Velpen.
 
De feiten van de Mutsaardstraat ontkent Terryn met klem. “Ook in dat dossier ben ik opnieuw het slachtoffer van een persoonsverwisseling”, aldus Terryn. Naast dé Peter Terryn is er blijkbaar nog een andere Peter Terryn die regelmatig met de politie in aanraking komt voor gelijkaardige feiten.
 
Het Openbaar Ministerie vorderde twee keer drie maanden cel.Vonnis begin april.
MEEST RECENT