Burgemeester Moerbeke-Waas wil buurtnetwerken tegen inbraken

Print
Met meer dan veertig inbraken in enkele maanden tijd is voor burgemeester Filip Marin (VLD) de maat vol. Hij start met een offensief om de plaag een halt toe te roepen. “De politie doet haar uiterste best om de inbrekers te vatten, maar de agenten kunnen niet op elke hoek van de straat waken over onze veiligheid. Daarom moeten wij er zelf iets aan doen”, kondigt de burgemeester zijn actieplan aan.
 
Filip Marin wil zo snel mogelijk buurtinformatienetwerken (BIN) opstarten.“De leden van een BIN beschikken over een bijzonder telefoonnummer waarop zij verdachte bewegingen in de wijk kunnen signaleren. De politie verzamelt alle gegevens en alarmeert, indien nodig, de BIN-coördinator van de wijk. Deze coördinator beschikt over speciale apparatuur van Belgacom waarmee hij alle BIN-leden van de wijk op de hoogte kan brengen van het alarm”, legt de burgemeester het systeem uit.
 
De gemeente zal die apparatuur aankopen en ter beschikking stellen. Daarnaast komen er speciale BIN-borden, zoals er ook al staan in de Muylaertwijk in Eksaarde. Om zo veel mogelijk BIN’s te activeren, heeft op donderdag 29 maart een informatieavond plaats om 19.30u. In het gemeentehuis liggen nu al gratis brochures met preventieve tips om inbrekers buiten te houden. In afwachting van de eerste BIN’s roept burgemeester Filip Marin op om direct het nummer 101 te bellen als er verdachte personen of voertuigen worden opgemerkt. De inbrekers hebben het vooral op de wijk Kruisstraat gemunt en slaan ofwel in de vooravond toe ofwel in het holst van de nacht, tussen 2u en 4u.
MEEST RECENT