Haven: The Call Of The King Haven

Haven: The Call Of The King Haven: The Call Of The King Nintendo heeft niet langer het alleenrecht op goede platformgames. Met de komst van

Jak & Daxter

,

Ratchet & Clank

en nu ook

Haven: The Call Of The King

krijgen PS2-fans enkele toptitels in het genre voorgeschoteld.

Kdejager

BR>

Haven: The Call Of The King

werd aangekondigd als the game that is all games. Spelontwikkelaars die zo arrogant uit de hoek komen, mogen zich een grondige analyse verwachten.

En wonder boven wonder: er is geen woord van gelogen. Haven is een mijnwerker op de planeet Auria die zijn slavenvolk wil bevrijden onder het juk van de boosaardige Lord Vetch. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wat volgt is een episch verhaal met heel wat plotwendingen. Tijdens zijn zoektocht trekt Haven door talloze werelden - de grootste en mooiste game-omgevingen die we ooit gezien hebben.

En alles gebeurt in real time, inclusief wisselende weersomstandigheden en een dagen nachtcyclus. Alsof dit voor een 3rd person platformavontuur nog niet voldoende is, kan je op bepaalde tijdstippen ook met een boot of buggy racen, luchtgevechten uitvechten of met je Spacecraft naar een andere planeet vliegen waar het verhaal gewoon verder gaat. De voertuigen doen denken aan de in elkaar gelaste vehikels uit de

Mad Max

-films en dat geeft de game toch een iets rauwer tintje mee.

Ook de wapens zijn erg origineel. Zo beschikt Haven over een jojo en een schild waarmee hij aanvallen kan afweren, maar dat ook handig is om geluidloos door de stealth-missies te maneuvreren. Alleen jammer dat Haven als hoofdpersonage niet dezelfde coole uitstraling heeft als pakweg Ratchet of Jak.

Platform: PS2, GameCube en Xbox
Genre: Actie
Producent: Traveller’s Tales/Midway
Richtprijs: 65 euro
Release: nu uit
Waardering: 7,5/10
Nu in het nieuws