MarioParty 4

In mei 2001 kwam één van de laatste, maar tegelijkertijd ook één van de meest populaire N64-games op de markt. In de hoofdrol het loodgietertje Mario en enkele van zijn vriendjes zoals Luigi, Peaches en Donkey Kong. Het spel was op veel plaatsen uitverkocht en won de Family Game Of The Year Award. Niet toevallig,

MarioParty

combineert de charmes van een traditioneel bordspel met die van een computergame.

Kdejager

BR>

Het spelbord van

MarioParty 4

kronkelt zich doorheen een groot pretpark. De computer bepaalt hoeveel ogen je gooit en dus hoeveel vakjes je op het spelbord vooruit mag. Sommige vakjes openen één van de 50 minigames die dit videospel rijk is en net die spelletjes maken het zo leuk.

Je moet tegen je tegenstanders voetballen, flipperen, jezelf in een kanon verstoppen of met een waterpistool proberen de andere zijn kaars te doven. De pret bij dit spel komt pas echt tot zijn recht als je het met vier personen tegelijk speelt. Al kan het alleen ook want dan vervangt de GameCube je vrienden.

Kans is groot dat Nintendo met dit spel opnieuw zo’n award ontvangt. Dat zou niet onverdiend zijn. Terwijl de concurrentie mikt op oeverloos geweld, probeert Nintendo spellen te maken voor het hele gezin die uitmunten in hun fijne gameplay. Aanrader voor kinderen van 5 tot 85.

Platform: GameCube
Genre: Race
Producent: Nintendo
Richtprijs: 65 euro
Release: nu uit
Waardering: 8,5/10