Vandenbroucke trekt sp.a-Spirit-Kamerlijst Brussel-Halle-Vilvoorde

Print
Frank Vandenbroucke trekt bij de verkiezingen de Kamerlijst voor het sp.a-Spirit-kartel in Brussel-Halle-Vilvoorde. Bert Anciaux staat op de tweede plaats. Lijsttrekker voor het kartel in de kieskring Leuven wordt de Leuvense schepen Saïd El Khadraoui.
Na de schorsing door het Arbitragehof van het luik Vlaams-Brabant uit de wet op de kieshervorming komen er voor Brussel-Halle-Vilvoorde en Leuven weer twee aparte kieskringen. In de loop van vrijdag hakte het sp.a-Spirit-kartel de knoop over het lijsttrekkerschap in Brussel-Halle-Vilvoorde door.
Federaal minister Frank Vandenbroucke, die oorspronkelijk voorzien was om de Kamerlijst voor het kartel in Brussel-Halle-Vilvoorde-Leuven te trekken, zal de lijst in Brussel-Halle-Vilvoorde aanvoeren. Spirit-boegbeeld Bert Anciaux staat op de tweede plaats.
Bij Spirit zei men op een positief effect te hopen door met Vandenbroucke en Anciaux twee zware electorale kanonnen in hetzelfde arrondissement uit te spelen. Het kartel rekent er met name op dat Vandenbroucke stemmen van Franstalige kiezers zal aantrekken.
In de kleinere kieskring Leuven is het veel moeilijker vooruit te gaan. Daar zijn we zeker van één zetel, maar wordt het behalen van een tweede zetel zeer moeilijk, zo zei men bij Spirit in antwoord op de vraag waarom Anciaux niet de lijst trekt in Brussel-Halle-Vilvoorde.
Nu in het nieuws