Minister Reynders verdedigt coördinatiecentra

Print
Minister van financiën Didier Reynders (MR) aanvaardt de beslissing van de Europese commissie over de uitdoving van de coördinatiecentra niet. Hij wil garanties dat de huidige centra allemaal kunnen blijven bestaan tot 2010 en wil garanties voor het rulingstelsel dat de centra vervangt. Zonder die toezeggingen blaast Reynders het Europese akkoord over spaarfiscaliteit op.
 
De toekomst van de coördinatiecentra maakt deel uit van het fiscaal pakket. Dat moet de spons wissen over een aantal onrechtmatige belastingvoordelen voor bedrijven.
 
Reynders vindt dat de commissie al een grote stap gezet heeft, maar is nog niet tevreden. Hij wil dat alle coördinatiecentra kunnen blijven bestaan tot 2010 en dat de commissie instemt met de fiscale ruling die in de plaats komt. Onder die ruling kunnen bedrijven individueel afspraken maken met de fiscus.
 
Hoewel Reynders eerder vaag blijft over wat hij precies eist van de commissie, is hij zeer duidelijk over de gevolgen indien hij zijn zin niet krijgt. Dan houdt hij in maart het fiscale pakket tegen.

.

Nu in het nieuws