Eerste tunnelkoker voor noord-zuidverbinding geboord

Print
De eerste van de twee tunnelkokers van de Antwerpse noord-zuidverbinding is ruim twee maanden vroeger dan gepland afgerond. Na minder dan vijf maanden is de 1.200 meter tussen de Viséstraat, nabij het Damplein, en de boorput op het Astridplein naast het Centraal Station geboord. Woensdag komt het boorschild in de werfput op het Astridplein.
 
In een nieuw infocentrum over de noord-zuidverbinding in de inkomhal van het Centraal Station kunnen omwonenden voortaan terecht met vragen omtrent de gigantische werken rond de noord-zuidverbinding en de vernieuwing van het Centraal Station. Tot nu toe was er een infocentrum naast de stationsingang aan de Keyserlei.
 
De komende weken wordt het snijrad van het boorschild losgekoppeld en over de weg teruggebracht naar de boorput aan de Viséstraat. Het andere deel van de boormachine wordt langs de reeds geboorde koker teruggebracht. Na enkele weken voorbereiding wordt dan begin mei gestart met het boren van de tweede tunnelkoker.
 
Begin oktober zou de volledige ruwbouw van de nieuwe tunnel onder Antwerpen voltooid moeten zijn. Pas in 2006 zullen de eerste treinen door de tunnel rijden.

.

Nu in het nieuws