Parkeergarage Groenplaats houdt haar klanten droog

Print
Na fietsen leent Parking Groenplaats nu ook paraplu’s uit aan haar klanten. 150 regenschermen staan er klaar voor de gebruikers van de parkeergarage, die vanaf nu een stuk droger door het stadscentrum kunnen wandelen. Nu is het alleen nog wachten op een regenbui...
 
De weergoden zijn zeker niet de beste vrienden van Vinci Park, dat Parking Groenplaats uitbaat.Toen het bedrijf in december uitleenfietsen begon aan te bieden, was het geen weer om een hond door te jagen. “En nu we met paraplu’s beginnen, valt er geen druppel uit de lucht”, grijnst Patrick Lesseine van Vinci Park.
 
De logica achter het idee is behoorlijk simpel. “Vaak vergeten mensen hun regenscherm mee te nemen.Dus lenen we onze klant er één, dat hij weer inlevert bij het ophalen van de auto. Je moet alleen een waarborg van 5 euro geven.”
 
Het systeem komt overwaaien uit Frankrijk. Parking Groenplaats is de eerste Belgische vestiging waar het wordt toegepast. Over het fietsproject is Lesseine twee maanden na de lancering tevreden.“ We hebben het weer nog niet meegehad,maar tegenwoordig zijn er in het weekend toch steeds zes van de tien uitgeleend. De mensen gebruiken de fietsen vooral voor toeristische doeleinden.”
 
Intussen werkt Vinci Park ook aan een parfumproject, dat de parkeergarages een frisser geurtje moet geven.“ Dat wordt nu in Frankrijk getest en komt er zeker. Wanneer precies weten we nog niet”, besluit Lesseine.

.

Nu in het nieuws