Turnhout: Alternatieve straf voor agressieve foorkramers

Print
Drie foorkramers sloegen op 13 februari 2001 een 22-jarige Marokkaan in Turnhout in elkaar.Twee van de drie beklaagden moeten van de rechter een aantal uur dienstverlening uitvoeren, mogelijk op de kermis zelf. De derde foorkramer kreeg een celstraf met uitstel en een boete.
 
Joseph C. (38) uit Antwerpen, Henri D. (41) uit Grimbergen en Wesley V. (23) uit Hasselt waren na de foorverpachting in Turnhout in februari 2001 behoorlijk dronken. Een Marokkaan die hun pad kruiste, kreeg enkele rake klappen. Hij raakte zwaargewond aan zijn hoofd. Twee agenten van de politie moesten ook enkele slagen incasseren. De foorkramers verklaarden achteraf dat ze spijt hadden van wat ze hadden aangericht. Ze vergoedden het slachtoffer en boodden hun excuses aan de Marokkaanse gemeenschap aan.
 
De rechter beval in september 2002 een maatschappelijk onderzoek naar de levenswandel van de mannen. Op basis van het verslag van dat onderzoek verleende de rechter probatie-opschorting aan Joseph C. en Wesley V. Beide mannen moeten wel respectievelijk dertig uur en twintig uur dienstverlening uitvoeren, ofwel tijdens de winterperiode ofwel in de zomer op de kermis zelf.
 
Henri D. zag zo’n alternatieve straf niet zitten. De rechtbank veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van twee maanden met uitstel en een boete van 743,68 euro.

.

Nu in het nieuws