Stekene: "Het broodmes stak nog in zijn rug"

Een ruzie tussen een 50-jarige man en zijn bijzit is dinsdagnamiddag in Stekene uitgedraaid op een steekpartij. De twee gingen elkaar te lijf met een broodmes. Beide liggen in het ziekenhuis, maar verkeren niet in levensgevaar.

ghouben

Valère Van Walle en Wilfried Janssens zaten samen met een paar vrienden aan een tafeltje te kaarten toen een man het café Monty aan de Heikant kwam binnengestrompeld.“Hij bloedde hevig”, vertelt Valère.“We zagen dat hij alles deed om zich recht te houden. Plots zag ik dat er nog een mes in zijn rug stak. Het was een groot broodmes. Zonder aarzelen heb ik het eruit getrokken. Onmiddellijk daarna zakte hij in elkaar.”

Agnes, de cafébazin van de Monty, alarmeerde de hulpdiensten. Over de ware toedracht bleef het nog even gissen. Wat later vonden de ambulanciers de bijzit van het slachtoffer in het huis in de Molenbergstraat 152. Zij bloedde en had eveneens steekwonden.

Volgens het Dendermondse parket waren Antoine M.(51) en zijn bijzit Josette J. (50) flink aangeschoten toen ze donderdagnamiddag woorden kregen. De ruzie mondde uit op een steekpartij in het huis van bouwvakker Antoine M.De man leefde nog maar een jaar of drie samen met de gescheiden Josette J.

De hulpdiensten brachten het koppel naar het Maria Middelaresziekenhuis in Sint-Niklaas.Aanvankelijk werd gevreesd dat de man het niet zou halen, maar in de loop van de avond evolueerde zijn toestand gunstig. Het parket van Dendermonde kwam ter plaatse met onderzoeksrechter Patrick van Cauteren, substituut-procureur Johan Vander Stichele en een wetsgeneesheer.