Belsele: Salon moet winsten afgeven

Print
De correctionele rechtbank van Dendermonde verklaarde de uitbatingswinsten van schoonheids- en gezondheidscentrum Liesbet in de Schoonhoudtstraat in Belsele verbeurd. Het gaat om een bedrag van 101.557,96 euro. De instelling opende zonder de nodige vergunningen. De rechter legde ook een boete van 2.478,93 euro op.Verder moeten alles wat met de uitbating te maken had, worden verwijderd.
 
Liesbet was geen doorsnee schoonheidsinstituut. Er werden heel geavanceerde technieken toegepast. Verder ging veel aandacht naar voeding. Daarvoor werd samengewerkt met specialisten. Om de service nog te verbeteren,bouwden de uitbaters ook een bescheiden overdekt zwembad aan het gebouw.Dat deden ze zonder vergunning.Bovendien gebeurde het op het moment dat er reeds een dagvaarding tegen de uitbating werd bezorgd. De rechter tilde in zijn vonnis zwaar aan het feit dat de betrokkenen deze naast zich neerlegden.
 
Daarom sprak hij zware straffen uit. Eigenaars Herman V. (63), Liesbeth V. (30) en Daniël D.V. (59) kregen een boete van 2.478,93 euro. Bovendien zien zij 101.557,96 euro aan uitbatingswinsten verbeurdverklaard. Binnen de zes maanden moet het overigens wel vergunde gebouw in de staat van voor de uitbating als schoonheidsen gezondheidsinstituut worden hersteld.
 
De voormalige uitbaatster van Liesbet was dinsdagmiddag nog niet op de hoogte van de uitspraak van de correctionele rechtbank. Ze reageert ontstemd op de vraag naar enige toelichting.“De uitbating werd reeds gestopt. Daarmee is voor mij de kous af.Het gebouw zelf staat er met de nodige vergunningen. Voor de rest hebt u daar helemaal geen zaken mee.”

.

Nu in het nieuws