Commissaris met tuchtstraf opgevist op Interne Zaken

Print
Een commissaris die vorig jaar wegens misbruik van vertrouwen is ontslagen uit het Politie Opleidings-, Trainings- en Vormingscentrum Antwerpen (Potva), en voor vluchtmisdrijf een tuchtstraf kreeg, is door korpschef Luc Lamine uitgerekend op de stafdienst Interne Zaken van de lokale politie geparkeerd.
 
De raad van beheer van de vzw Potva ontsloeg de commissaris in april vorig jaar, nadat hij met geld van het Potva een gsm van 174 euro had gekocht, zonder medeweten of goedkeuring van Potva-directeur en hoofdcommissaris Eddy Den Hondt. “Ik kon en wilde niet langer met hem samenwerken wegens misbruik van vertrouwen”, aldus Eddy Den Hondt.
 
Het schepencollege maakte de detachering van de commissaris naar het Potva in mei 2002 ongedaan, waarna Luc Lamine hem zijn dienst Interne Zaken mee liet leiden. Zo’n stafdienst wordt verondersteld te bestaan uit onberispelijke politiemensen, aangezien zij klachten over agenten moeten onderzoeken. Lamines beleidsbeslissing wordt des te meer in twijfel getrokken omdat de commissaris enkele jaren geleden zélf een tuchtstraf opliep, nadat hij een ongeval met vluchtmisdrijf had gepleegd. Om die reden heeft de koning destijds ook zijn benoeming tot hoofdcommissaris geweigerd.

.

Nu in het nieuws