Ook Clinton naar gratis concert Stones

Print
The Rolling Stones hebben donderdag in het Staples Center in Los Angeles voor ongeveer 18.000 uitzinnige fans een gratis optreden gegeven. Een milieugroep verlootte de kaartjes via het internet. De Amerikaanse miljonair Steve Bing stond in voor de kosten.
Het laatste gratis concert van de rockformatie rond Mick Jagger en Keith Richards, in 1969, liep dramatischer af. In de Altamont Speedway in San Francisco verstoorden Hell's Angels het optreden met zelfs de dood tot gevolg. Een tiener werd neergestoken, terwijl de bandleden vanop het podium machteloos toekeken.
Een heel andere sfeer donderdagavond in het Staples Center. Bill Clinton maakte er zelfs zijn opwachting. De voormalige Amerikaanse president sprak het publiek vanop het podium een vijftal minuten toe. Hij gaf een korte speech over het belang van de strijd tegen het broeikaseffect. De milieugroepering Natural Resources Defense Council stond immers in voor de organisatie van het gratis concert.
Heel wat Hollywoodsterren lijken de eeuwige rockers van de Stones evenmin vergeten. In het publiek werden onder meer Leonardo di Caprio, Pierce Brosnan, Lisa Kudrow en Cameron Diaz gespot. Of zij hun gratis kaartje via dezelfde weg bemachtigden als de duizenden fans, blijft evenwel de vraag.
MEEST RECENT