Dierckxsens sterkste in La Marseillaise

Print
Ludo Dierckxsens (Landbouwkrediet) heeft dinsdag de Grote Prijs La Marseillaise gewonnen, de eerste wedstrijd van het jaar in Frankrijk, over 150 kilometer van Gardanne naar Aubagne. Op de slotklim toonde onze 38-jarige landgenoot zich sterker dan de Zweed Magnus Backstedt en de Italiaan Stefano Casagranda.
BR>
De koers werd gekleurd door een ontsnapping van 140 kilometer van negen renners: Stafano Casagranda, Andrei Ferrigato, Magnus Backstedt, Pierrick Fedrigo, Eddy Seigneur, Nicolas Portal, Walter Beneteau, Franck Rénier en "sterke" Ludo Dierckxsens.

De negen die al na tien kilometer op avontuur trokken, profiteerden van de wind die in het voordeel blies om gestaag uit te lopen. Het peloton berustte al snel en zou uiteindelijk met een achterstand van meer dan een half uur binnenkomen.

In de laatste kilometers was het Backstedt er alleen vandoor ging, maar hij werd gegrepen door Dierckxsens, die op de klim naar de aankomstlijn sneller bleek dan de Zweed en zo voor de eerste Belgische zege van het seizoen zorgde.
Nu in het nieuws