Eric De Vlaeminck ziet toekomst van Wellens rooskleurig in

Print
Eric De Vlaeminck had zijn mond open tijdens het bekijken van het WK in de VRT-studio’s.“Chapeau voor Bart, chapeau voor alle Belgen trouwens”, bleef de zevenvoudige wereldkampioen ook the day after enthousiast.“Ik begin te begrijpen waarom mensen als UCI-voorzitter Hein Verbruggen zich zorgen beginnen te maken over de ontwikkelingen in het veldrijden. Ik zag Bart zelden zo verstandig fietsen.”
 
Er viel zondag met de overwinning van Wellens geen bom voor de voeten van Eric De Vlaeminck, die jaren werkte met de Belgische jeugd die aan oogsten toe is. “Wellens heeft nu de leeftijd waarop het kón gebeuren. (Lacht) Ik mag niet altijd vergelijken, maar ik was nog geen 20 toen ik in Beasain voor het eerst wereldkampioen werd. Bart pakte het zondag erg verstandig aan. Ik zag hem niet die grote versnelling ronddraaien waarin hij zich wel eens verslikt, hij ging technisch perfect door de bochten en nam geen enkel risico. Deze Wellens zag ik nog niet vaak aan het werk. Hij is blijkbaar volwassen geworden. Als renner en als mens.”
 
Hij is klaar voor meer?
Absoluut. Ik weet uit ervaring dat je uit die eerste regenboogtrui het vertrouwen put voor de volgende. Het is of zo’n titel je geest bevrijdt. Maar ik wil Bart toch adviseren nuchter te blijven. Je hebt de benen én het hoofd nodig om het ook in de toekomst te blijven maken. Een vedettenstatus is moeilijk te torsen. Voor Bart zie ik geen echte problemen. Hij is volks van nature. Ik hoop dat hij dat blijft.

Kan hij nog beter worden?
Bart zou nóg sterker worden door op de weg iets meer met de profs aan te treden. Een paar buitenlandse rittenwedstrijden zouden hem goed doen.Vergeet niet dat Monopoli een vlak parcours bood, waarop de kracht een geringere rol speelt dan in Pontchâteau. Zondag waren de jongere renners niet benadeeld. Maar beschouw deze bedenking niet als kritiek, eerder als raad.

Wie dan weer door de mand viel, was Sven Nys.
Daar maak ik mij geen zorgen over. Het is niet abnormaal dat wie de titel ziet vliegen, dichtklapt. Toch zou het niet mogen.Al wil ik dat gesprek niet via de kranten met hem voeren. Eén van de komende dagen neem ik persoonlijk contact met Sven. Ik verwaarloosde hem allicht iets te lang.
Nu in het nieuws