Daviscup - Christophe Rochus krijgt voorkeur op sterkere broer

Print
Als je denkt dat alle hoop is opgegeven, is er nog Steven Martens. Gisteren op de loting voor de Davis Cup-wedstrijd tussen Spanje en België toverde Martens een verrassing uit de hoed die de superieure Spanjaarden even met de ogen deed knipperen. Als tweede enkelspeler naast Xavier Malisse koos hij Christophe Rochus (ATP 125) boven diens sterkere broer Olivier (ATP 63).
BR>
"De vrucht van rijp beraad", verantwoordde de Davis Cup-kapitein zijn keuze. "Christophe is zo een onconventionele tennisser dat de Spanjaarden zich wel eens lelijk op hem zouden kunnen miskijken." En om de gapende monden te snoeren, voegde hij er snel aan toe: "Hij heeft één keer tegen Costa gespeeld en gewonnen. Hij heeft twee keer tegen Corretja gespeeld en gewonnen."

Uiteraard begreep Steven Martens dat hij met nog sterkere argumenten moest komen om de Belgische pers te overtuigen. Deze dan maar: "Na een grondige analyse ben ik tot het besluit gekomen dat de enige Belg - naast Malisse - die Ferrero uit zijn ritme kan halen, Christophe Rochus is. Al blijft het een loodzware opdracht. Maar meer dan zijn broer, die klassiek tennis speelt, is Christophe Rochus iemand die het spel van een tegenstander danig kan ontwrichten. En zo iemand hebben we nodig tegen het agressieve powerspel van Ferrero."

Het is duidelijk dat Steven Martens ook met de gedachte heeft gespeeld om Kristof Vliegen als tweede enkelspeler op te stellen. "Ik denk dat het niet verstandig geweest zou zijn om de jonge Vliegen voor 5.000 toeschouwers tegen de nummer drie van de wereld voor de leeuwen te gooien."

Toch is de kans groot dat de Limburger daadwerkelijk debuteert in de Davis Cup. In beginsel speelt hij het dubbel met Olivier Rochus tegen Costa - Corretja. Maar afhankelijk van de resultaten op de openingsdag kunnen er nog wijzigingen worden doorgevoerd. Maar of dat veel zoden aan de dijk zal brengen is natuurlijk een open vraag. Want op papier maken de Belgen geen enkele kans tegen het gastland. Spanje presenteert een droomteam. Het kwartet Ferreo, Moya, Costa en Corretja heeft samen al 47 ATP-tornooien gewonnen, België ocharme één.
Al de wedstrijden worden live uitgezonden op Kanaal 2.
MEEST RECENT