Bernard Munster wil in sneeuw spelen

Print
De Rally van Zweden is de traditionele sneeuwwedstrijd van het WK. De auto's staan op smalle nagelbanden, maar halen niettemin de hoogste gemiddelde snelheden van heel het WK. Een specialiteit op zich is het, geen wonder dat nog nooit een niet-Skandinaviër kon winnen.
BR>
België heeft vier vertegenwoordigers. Naast de fabrieksrijders François Duval (Ford Focus) en Freddy Loix (Hyundai Accent) zijn dat Bob Colsoul (vaste klant in het WK gr. N) en... good old Bernard Munster, genavigeerd door Stéphane Prévot.
"Ik doe mee om een oude droom waar te maken," zegt Munster.
"Schuiven en slippen is mijn rijstijl. Als het buiten sneeuwt, ben ik niet thuis te houden, dag of nacht, al sinds mijn 18de. De Rally van Zweden wou ik absoluut ooit gedaan hebben en dit is misschien wel mijn laatste kans, want het wordt steeds moeilijker om als privé-rijder op de deelnemerslijst van een WK-rally te geraken. Dank zij mijn sponsor heb ik mijn auto zelf kunnen aankopen, zodat het betaalbaar blijft. Het is een Subaru Impreza groep A, bouwjaar '96. Naar het klassement kijk ik niet. Het wordt gewoon genieten, drie dagen spelen op een 100 procent ondergesneeuwd parcours."

Zien we de Impreza de rest van het jaar nog in eigen land aan het werk? "Ik ben een budget aan het zoeken om het hele BK af te werken, maar voorlopig heb ik genoeg voor de drie grote, plus Zweden."
MEEST RECENT