Harry Potter krijgt zegen van Vaticaan

Print
Het Vaticaan heeft maandag zijn zegen gegeven aan kinderheld Harry Potter. De boeken over de tovenaarsleerling laten kinderen het verschil zien tussen goed en kwaad, zei Vaticaan-functionaris Peter Fleetwood maandag. Verscheidene religieuze groepen, maar ook bijvoorbeeld de Bulgaars-Orthodoxe Kerk, vrezen juist dat Potter kinderen in de ban brengen van de zwarte magie en het occulte.
Fleetwood werkte mee aan een rapport van het Vaticaan over de New Age-beweging. Daarin wordt ook gesproken over heidense rituelen en astrologische aspecten van New Age. Volgens Fleetwood is Harry Potter echter niet in te delen in de anti-christelijke ideologie. "Iedereen is toch opgegroeid met verhalen met sprookjes, magie en engelen en heksen?", zei hij.

Het 92-tellende rapport van het Vaticaan stelt ronduit dat de populariteit van New Age samenhangt met het kennelijke onvermogen van de rooms-katholieke kerk om hedendaagse spirituele vragen te beantwoorden. "Het succes van New Age is dan ook een uitdaging voor de kerk."
Nu in het nieuws