Drie regionale tv-zenders starten grensoverschrijdend project

Print
De Belgische regionale tv-zenders WTV (West-Vlaanderen) en No Télé (Doornik-Aat) starten dinsdag in samenwerking met de Franse regionale omroep C9 (Lille Métropole en Nord-Pas-de-Calais) met het project "Grensoverschrijdende Televisie". Het project wil informatieve uitzendingen brengen over de regio waar de zenders actief zijn. Dat deelt de Regionale Media Maatschappij (RMM) maandag mee.
Binnen het totaalproject komen economische, sociaal-maatschappelijke en culturele thema's aan bod. WTV geeft dinsdag het startschot met het economisch magazine "Transit", dat ook op zondag wordt uitgezonden. Het culturele magazine "Puls" staat eenmaal om de twee weken op het programma en de socio-maatschappelijke onderwerpen zullen minstens een keer per week geïntegreerd worden binnen het bestaande nieuwsaanbod op de verschillende zenders.

Het project kwam tot stand in het kader van Interreg III. Met dat programma wil Europa steun verlenen aan diverse initiatieven met een grensoverschrijdend karakter. Alle uitzendingen worden in co-productie gemaakt door de redacties van WTV, No Télé en C9.
Nu in het nieuws