99 deelnemers aan Gentse "beiaardierwedstrijd"

Print
Negenennegentig mensen hebben een tune ingezonden voor de Gentse beiaard. Zij namen deel aan een wedstrijd georganiseerd door het jongereninformatiecentrum Use-It. De opdracht was om via bimbam.be de 54 klokken uit het Gentse Belfort anders aan het luiden te brengen.
Iedereen mocht deelnemen en moest een melodie van maximum 30 seconden samenstellen. Je kon met het computerklavier of met de muis de beiaardklokken bedienen die op de internetsite stonden afgebeeld. Of alle klokgeluiden - opgenomen door het Institute for Psychoacoustics and Electronic Music van de Gentse Universiteit - downloaden en met een sampler aan de slag gaan.

Afgelopen vrijdag moesten de laatste inzendingen binnen zijn. Use-it liet weten dat er 99 mensen aan de wedstrijd hebben deelgenomen. De jongste is 12, de oudste 79.
Op 19 februari zullen de juryleden met stadsbeiaardier Geert D'hollander de inzendingen beluisteren. De winnende tune zal vanaf Pasen ieder uur een jaar lang te horen zijn op de Gentse Beiaard en vervangt daarmee het "stukgedraaide" herderslied "Ik zag Cecilia komen". Je zal hem ook als ringtune voor je gsm kunnen downloaden vanop binbam.be.
Nu in het nieuws