Delhaize stopt met uitbouw Bio Square

Print
Grootdistributeur Delhaize zet de experimenten met de aparte keten Bio Square stop. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. De verkoop van bioproducten in de bestaande verkooppunten van Delhaize loopt gewoon door.
De Bio Square-winkel in Ukkel, die in maart 2001 als een experiment werd opgezet en enkel verse biologische producten aan de man bracht, verdwijnt op 12 maart uit de Delhaize-familie. De zaak, die door een zelfstandige wordt uitgebaat, zal verderwerken onder de naam Bio Corner maar zonder de bioproducten van het Delhaize-huismerk.

"In plaats van enkele gespecialiseerde biowinkels te lanceren, hebben we nu beslist ons huidige biogamma gewoon te blijven aanbieden en in de kijker te plaatsen in de 500 verkooppunten van Delhaize", zo zegt woordvoerster Catherine Alexandre.
Delhaize, dat sinds 1985 bioproducten verkoopt, biedt vandaag meer dan 650 verschillende biologische waren aan. Die zijn goedgekeurd door het onafhankelijke label Ecocert. Afgelopen jaar werden een honderdtal nieuwe bioproducten in de rekken gezet.
Het biogamma vertegenwoordigt ongeveer 2,5 procent van de totale omzet van de Delhaize-supermarkten. Ten tijde van de voedselcrisissen in 2000 en 2001 groeide de bioverkoop spectaculair met 35 procent. Tussen 2001 en 2002 was er een groei van 11 procent.
Nu in het nieuws